Rozine - naj-naj-naravnejši sladki bombončki
Rozine - naj-naj-naravnejši sladki bombončki
Rozinam bi lahko pripisali kar nekaj naj-ev. Najbolj poceni suho sadje, najbolj sladko, najbolj bazično delujoče, najpogosteje uporabljeno, najenostavnejše za uporabo. V naših krajih jemo rozine le kot dodatek sladkih jedi ali kar tako, iz rok v usta. V sredozemski, orientalski in kuhinji Daljnega vzhoda pa rozine zasledimo tudi v mesnih ali zelenjavnih jedeh. Pri nas v glavnem poznamo rozine, le redko na trgovskih policah opazimo tudi manjše črne korinte in večje podolgovate sultanine. A našim rozinam prav nič ne manjka. Le res sočne izberimo, pa jih bomo z veseljem zobali vsi člani družine.
Zanimivo, da kar precej ljudi rozin ne mara. Le kje tiči vzrok? Morda bi tisti, ki ne marajo s tekočino napitih rozin raje posegli po suhih? Ali pa jih prelisičimo tako, da rozine pred uporabo namočimo in jih z mešalnikom spremenimo v pasto, le to pa pretlačimo in porabimo tekočino namesto sladkorja?
Menim, da se vse dobro začne z izbiro res okusnih, sočnih rozin. K...
Zanimivo, da kar precej ljudi rozin ne mara. Le kje tiči vzrok? Morda bi tisti, ki ne marajo s tekočino napitih rozin raje posegli po suhih? Ali pa jih prelisičimo tako, da rozine pred uporabo namočimo in jih z mešalnikom spremenimo v pasto, le to pa pretlačimo in porabimo tekočino namesto sladkorja?
Menim, da se vse dobro začne z izbiro res okusnih, sočnih rozin. K...