Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poročiti se ali le "vseliti se"?

Objava: 04. 12. 2010 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 10:22
Poročiti se ali le "vseliti se"?

Poročiti se ali le "vseliti se"?

Ko sva se pred dobrima dvema letoma takrat z dekletom, sedaj z ženo, odločala, kako nadaljevati najino skupno življenjsko pot, za naju, iskreno povedano, skupno življenje brez poroke ni bila skušnjava. Čutila sva, da se želiva drug drugemu pred ljudmi in pred Bogom v polnosti zavezati in si obljubiti zvestobo.
Resnice in zmote o zunajzakonski skupnostii

Ko sva se pred dobrima dvema letoma takrat z dekletom, sedaj z ženo, odločala, kako nadaljevati najino skupno življenjsko pot, za naju, iskreno povedano, skupno življenje brez poroke ni bila skušnjava. Čutila sva, da se želiva drug drugemu pred ljudmi in pred Bogom v polnosti zavezati in si obljubiti zvestobo. Vendar je res, da nama ni bilo treba čakati na poroko leta in leta ter da sva imela, čeprav študenta, realno možnost, da precej samostojno preživiva, tudi če greva »na svoje«.



Marsikateri mladi par takšne možnosti nima. Zato se ne čudim, da se danes pari, ki želijo svoj odnos »prestaviti v višjo prestavo«, pogosto vsaj za določen čas odločajo za skupno življenje brez poroke. Vendar so razlogi za takšno odločitev zelo ra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh