Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rdeče zelje malo drugače

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 27. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2010 / 08:00

Rdeče zelje malo drugače

Ne razumem, zakaj tako okusno jed, kot je dušeno rdeče zelje z jabolki, pripravimo tako poredko. Bolj jo pogrevamo, okusnejša je. Morda koga moti vijolična barva rdečega zelja? Dobro je, če uživamo hrano raznolikih barv.
Ne razumem, zakaj tako okusno jed, kot je dušeno rdeče zelje z jabolki, pripravimo tako poredko. Bolj jo pogrevamo, okusnejša je. Morda koga moti vijolična barva rdečega zelja? Dobro je, če uživamo hrano raznolikih barv. Rdeče zelje vsebuje koristna rdeča barvila antocianine. Vemo tudi, da je zdravo zaužiti čim več solat, tem lahko dodamo za popestritev drobno naribano rdeče zelje. Načeta glava zelja na hladnem zdrži dlje časa.



Zdaj je čas za nakup rdečega zelja, če ga bomo skladiščili v kleteh. Skladiščimo ga preprosto, saj kocen zelja privežemo na vrvico in ga obesimo, da prosto visi navzdol. Če smo ga pridelali sami in ga nameravamo izkopati, je najbolje, da odstranimo nekaj zunanjih listov, ga izkopljemo s koreninami, v škaf ali podobno posodo natresemo malo zemlje ali drobnega peska in zasujemo korenine. Tako skladiščeno zelje lahko počaka do marca prihodnjega leta.

Rdeče zelje pa lahko tudi zamrzujemo. Narez...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh