Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sejalec vztrajno seje

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 09. 10. 2010 / 22:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2011 / 11:49

Sejalec vztrajno seje

Slovenska tla so na gosto posejana s cerkvami in znamenji, kar kaže, da tod živijo verni ljudje, nekdaj in danes, ki so za potrebno obnovo in vzdrževanje svetišč vselej pripravljeni tudi kaj žrtvovati. Lepe cerkve so torej v čast in slavo Bogu, ki ne pušča brez uslišanja vztrajnega in hvaležnega molivca.
Živahen utrip župnije Vinica v Beli krajini

Slovenska tla so na gosto posejana s cerkvami in znamenji, kar kaže, da tod živijo verni ljudje, nekdaj in danes, ki so za potrebno obnovo in vzdrževanje svetišč vselej pripravljeni tudi kaj žrtvovati. Lepe cerkve so torej v čast in slavo Bogu, ki ne pušča brez uslišanja vztrajnega in hvaležnega molivca. Končno je slava svojega Stvarnika in Odrešenika vsak dober človek. Takšni so tudi farani Vinice, ki z župnikom na čelu modro, srčno in z »zavihanimi rokami« gradijo in prenavljajo svojo vero in Cerkev.



Z Gorjancev se sprva močno vijugasta, nato bolj in bolj ravna cesta vidno spušča v valovito ravan Bele krajine. Za nami ostajata Metlika, zdajšnje njeno središče, in Črnomelj, nekdanja prafara, pomembna za širitev krščanstva v tem predelu Sloveni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh