Kviz
Kviz
Dne 16. oktobra je svetovni dan hrane, zato vam tokrat zastavljamo vprašanja o njej.
1. Kaj je prežganka?
A) juha
B) potica
C) pečenka
2. Kaj je jedel Janez Krstnik, ko je v puščavi oznanjal krst spreobrnjenja v odpuščanje grehov?
A) mano
B) kobilice in divji med
C) nekvašen kruh in datlje
3. Kako je bilo ime šolski sestri iz Podgrada pri Kamniku, ki je v začetku prejšnjega stoletja pripravila zelo priljubljeno knjigo »Slovenska kuharica«?
A) Felicita Kalinšek
B) Elizabeta Kremžar
C) Eleonora Hudovernik
4. Katera od naštetih jedi je značilna za Prekmurje?
1. Kaj je prežganka?
A) juha
B) potica
C) pečenka
2. Kaj je jedel Janez Krstnik, ko je v puščavi oznanjal krst spreobrnjenja v odpuščanje grehov?
A) mano
B) kobilice in divji med
C) nekvašen kruh in datlje
3. Kako je bilo ime šolski sestri iz Podgrada pri Kamniku, ki je v začetku prejšnjega stoletja pripravila zelo priljubljeno knjigo »Slovenska kuharica«?
A) Felicita Kalinšek
B) Elizabeta Kremžar
C) Eleonora Hudovernik
4. Katera od naštetih jedi je značilna za Prekmurje?