Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marmelade z jabolki

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 09. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.09.2010 / 11:36

Marmelade z jabolki

Kako lepo so letos obložene jablane. Za oko najprivlačnejše so visokodebelne jablane, ovešene s plodovi, ki se barvajo rdeče, rumeno, oranžno. Same tople barve, ki nam hranijo duha. Gospodinje v tem času bolj ali manj pridno vkuhavamo marmelade in še kaj. In prav jabolka se pri jesenskih marmeladah izkažejo v dobri luči. Navadno ne kot glavni akter, pač pa posodijo svoje lastnosti zgoščevanja in sladkanja drugim vrstam sadja, ki so bolj kisle, grenke ali trpke, kar velja za večino divjih gozdnih sadežev. A tudi sama jabolčna marmelada, le rahlo odišavljena, požanje odobravanje. Če so jabolka za marmelado sladko kisla, niti sladkornice ne bomo odpirali. Sezona jabolčnih marmelad je torej odprta! Pa četudi jih imenujemo le – čežane.

Jabolčna marmelada ali njene izpeljanke so izjemno hitro dovolj goste, s kratkim časom kuhanja pa ohranjamo vsaj del hranilnih snovi, ki niso občutljive za visoke temperature.
Jabolka s svojim pektinom poskrbij...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh