Mlad grah za vse generacije
Mlad grah za vse generacije
Poznamo vsaj 80 različnih vrst graha! Dokler zrna še niso popolnoma odebeljena, so sladka, kasneje pa se sladkor pretvori v škrob. Zato grah obtrgujemo, kar bo rastlino spodbudilo, da bo cvetela naprej. Le tako lahko jemo presnega. Grah je izjemno bogato živilo. Jejmo ga čim pogosteje, kuhajmo ga kratek čas in nekaj ga shranimo v zamrzovalnik. Spada med najlaže prebavljive stročnice, zato je primeren za prehrano vseh generacij. Naj živi teden graha!
Grah je zelenjava z najvišjim deležem beljakovin od vse zelenjave. Vsebuje vitamin A, nekaj vitaminov B kompleksa (B 1, B 2, B 3, B 5, B 6, B 9 – pantotenska kislina) in vitamina C. Od mineralov vsebuje veliko kalcija, nekaj železa, magnezija, kalija, fosforja, cinka in betakaroten. Vse te sestavine krepijo imunski sistem in pomagajo pri obolenjih. Zelo ga priporočajo vsem, ki imajo leno prebavo, saj enako kot druge stročnice vsebuje precej vlaknin. Čim več graha naj pojedo vsi, ki si želijo izgu...
Grah je zelenjava z najvišjim deležem beljakovin od vse zelenjave. Vsebuje vitamin A, nekaj vitaminov B kompleksa (B 1, B 2, B 3, B 5, B 6, B 9 – pantotenska kislina) in vitamina C. Od mineralov vsebuje veliko kalcija, nekaj železa, magnezija, kalija, fosforja, cinka in betakaroten. Vse te sestavine krepijo imunski sistem in pomagajo pri obolenjih. Zelo ga priporočajo vsem, ki imajo leno prebavo, saj enako kot druge stročnice vsebuje precej vlaknin. Čim več graha naj pojedo vsi, ki si želijo izgu...