Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Celovška obglavljanja«

Objava: 26. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 09:14

»Celovška obglavljanja«

Razvpita literarna tekma na Koroškem za nagrado Ingeborg Bachmann - Nagrade tudi za literarno kritiko in prevajanje Zadnja tretjina junija je v obeh mestih, ki ponosno nosita zmaja v grbu, v Ljubljani in v Celovcu, zaznamovana z literarnimi dogodki. V Ljubljani je to podelitev nagrade kresnik, v Celovcu pa so tokrat od 23. do 27. junija že tradicionalni Dnevi nemške literature, pri katerih podelijo nagrado, ki nosi ime po znameniti avtorici, najpomembnejši avstrijski povojni pesnici Ingeborg Bachmann (19261973) iz Celovca.
Razvpita literarna tekma na Koroškem za nagrado Ingeborg Bachmann - Nagrade tudi za literarno kritiko in prevajanje

Zadnja tretjina junija je v obeh mestih, ki ponosno nosita zmaja v grbu, v Ljubljani in v Celovcu, zaznamovana z literarnimi dogodki. V Ljubljani je to podelitev nagrade kresnik, v Celovcu pa so tokrat od 23. do 27. junija že tradicionalni Dnevi nemške literature, pri katerih podelijo nagrado, ki nosi ime po znameniti avtorici, najpomembnejši avstrijski povojni pesnici Ingeborg Bachmann (19261973) iz Celovca.

To bo že štirinitrideseta zaporedna celovška prireditev, ki je bila na začetku silno razvpita, številni tudi priznani avtorji pa so jo celo bojkotirali. To pa zaradi medijsko prikrojene dramaturgije natečaja, ki je v bistvu do dandanes nespremenjena. Avtorji morajo pred občinstvom in žirijo pol ure brati svoje še ne objavljeno besedilo naj bo to črtica ali odlom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh