Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pečemo s češnjami

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2010 / 09:52

Pečemo s češnjami

Pa smo pričakali čas prvega sadja. Pričenja se sezona češenj. Letos sta deževje med cvetenjem in cvetna monilija zdesetkala pridelek češenj po domačih vrtovih in sadovnjakih. Pecivo s češnjami je znanilec poletnega časa. Pecivo mora biti sočno in sladko-kislo, saj se v tem času temperature že zelo dvignejo. Marsikdo bo porekel, da so češnje najboljše naravnost z drevesa. Že res, a skušajmo naravi še mi pristaviti kanček ustvarjalnosti.

Najbolj neprijetno opravilo pri pripravi sladic, slaščic ali marmelad iz češenj je odstranjevanje pečk. Če še nimamo odstranjevalca koščic, je zdaj pravi čas, da si ga omislimo. A ne tega, kjer je potrebno v roke vzeti vsako češnjo posebej, marveč večjega s posodo, v katero letijo izkoščičene češnje. Res je, da se pri tem nekaj koščic izmuzne v lovilno posodo, a če pripravljamo češnje za pecivo, za zamrzovanje ali marmelado, je to najboljši način odstranjevanja koščic.

Za peciva so zaradi barvnega učinka primernejše temne češnje....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh