KANELONI za preprosto kosilo
KANELONI za preprosto kosilo
Ste se jih že lotili, spoštovani bralci? Mogoče ste pripravili kanelone iz palačink, ki so vam ostale od večerje prejšnjega dne. Še vedno pa se spogledujete s kaneloni iz testa za testenine in niste prepričani, ali vam bo uspelo. Strah je popolnoma odveč. Pravzaprav je to eno najbolj preprostih kosil. H kanelonom postrežemo veliko skledo sveže zelene solate. Če je nadeva preveč, si pripravimo zalogo in kanelone shranimo v zamrzovalnik. Če se nam mudi, uporabimo kupljene že oblikovane testene zvitke za kanelone, sicer pa so zagotovo najboljše doma pripravljene testenine. Pripravimo jih lahko iz moke po želji in jih za piko na i celo obarvamo!
Kaneloni so značilna italijanska jed. Pripravljati so jo začeli pred sto leti v italijanskem mestu Sorento. Dve desetletji so jo pripravljali le v domači gostilni, ko pa so se med drugo svetovn...
Kaneloni so značilna italijanska jed. Pripravljati so jo začeli pred sto leti v italijanskem mestu Sorento. Dve desetletji so jo pripravljali le v domači gostilni, ko pa so se med drugo svetovn...