Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Zame je arški župnik cerkveni učitelj«

Objava: 09. 01. 2010 / 23:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:49

»Zame je arški župnik cerkveni učitelj«

Prof. dr. Andre Dupleix je francoski duhovnik, ki je bil profesor teologije na teološki fakulteti katoliške univerze v Toulusu, kasneje tudi rektor te univerze. Je tudi glasbenik, skladatelj, dirigent in tudi scenarist modernih uprizoritev svetniških (Vianej, de Chardin) in umetniških osebnosti (Mozart).
Prof. dr. Andre Dupleix je francoski duhovnik, ki je bil profesor teologije na teološki fakulteti katoliške univerze v Toulusu, kasneje tudi rektor te univerze. Je tudi glasbenik, skladatelj, dirigent in tudi scenarist modernih uprizoritev svetniških (Vianej, de Chardin) in umetniških osebnosti (Mozart). Je tudi član najstarejše francoske akademije znanosti in umetnosti v Toulusu. V Parizu opravlja službo enega izmed generalnih tajnikov francoske škofovske konference in bi lahko rekli, da je teolog francoskih škofov. V Ljubljano je prišel, da je na Mohorjevi družbi predstavil knjigo o arškem župniku »Ljubezen, ki vztraja«, za katero je za slovenski izvod napisal poseben predgovor.



Gospod Dupleix, kako je mogoče,­ da se priznan teolog, velik znanstveni raziskovalec začetne krščanske literature začne zanimati za »neukega župnika s podeželja«?
Za Janeza Vianeja sem se začel zanimati, ker je ta vaški...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh