Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Raklet za kosilo ali večerjo v dobri družbi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 10. 04. 2010 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2010 / 11:51

Raklet za kosilo ali večerjo v dobri družbi

Raklet (raclette) je švicarska jed, ki se je razvila v preprostih okoliščinah. Pastirji, ki so vse poletje pasli krave po planinah, so si ob večerih ob ognju segreli hlebec sira in stopljen sir nadevali na kruh. Pozneje je kruh nadomestil krompir in raklet je postal zelo priljubljena jed, bodisi za kosilo ali večerjo. Priprava rakleta za rojstnodnevno zabavo, večerjo s prijatelji, najdaljšo noč v letu ali kosilo konec tedna je najboljša izbira, če želimo s čim manj dela doseči največji učinek.

Z nekaj rezinami sira, v lupini kuhanega krompirja, nekaj okisane ali sveže zelenjave bomo kosilo raztegnili v prijetno popoldansko druženje. Vsak namreč pripravi jed po lastni domišljiji in okusu.

V Švici, v restavracijah še vedno pripravijo originalen raklet, največkrat na namiznem žaru v dveh ravneh. Zgornja je namenjena za peko rezin mesa a...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh