Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posebno naročilo

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 20. 03. 2010 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2010 / 07:34

Posebno naročilo

Pred nami je teden družine, ki ga bomo praznovali od 19. do 25. marca v letu, ko se pripravljamo na slovenski evharistični kongres.
Pred nami je teden družine, ki ga bomo praznovali od 19. do 25. marca v letu, ko se pripravljamo na slovenski evharistični kongres. Zato je po svoje logična izbira naslova knjižice To delajte v moj spomin, ki jo je pripravil Medškofijski odbor za družino.

Kristus družinam, ki si prizadevajo živeti krščanske vrednote, daje na prvi pogled zelo preprosto nalogo in poslanstvo. To delajte v moj spomin. Biti pri maši. Skupaj. Vsa družina, z vsemi člani. Toda že to je včasih »misija nemogoče« za starše, ki imajo morda uporniške najstnike ali majhne otroke. Krasno je, če nam uspe, sploh če so otroci toliko zbrani, da jih preostali del božjega ljudstva gleda samo pol maše. Na koncu pa: »Pojdite. Maša je končana. Tudi vi tako delajte.« Ko človek sliši tisti veseli: »Amen!«, dobi občutek, da se bo sedaj svet obrnil na glavo. Če bomo vsi tako delali, pa bo tako … In tudi je. Ni ravno tako, kot bi to storil Jezus. Smo vendarle grešn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh