Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vino za polnost okusa jedi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 01. 2010 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:45

Vino za polnost okusa jedi

Zanimivo je, da ljudje, ki ne živimo na vinorodnih območjih, nismo navajeni kuhati z vinom. Povsem drugače je v krajih, kjer je vino doma. Posebej v sredozemski kuhinji skoraj ni jedi brez vina. Vino je res dragocen dodatek pri pripravi jedi, saj z njegovo pomočjo dosežemo večjo polnost okusa. Uporabljamo ga lahko kot začimbo pri pripravi osnovnih kot tudi zahtevnejših jedi. Pri tem ne pretiravamo s količino, da ne uničimo ravnovesja okusa. Pri pripravi jedi lahko uporabimo tako bela kot tudi rdeča in peneča vina. Rado se zgodi, da se nam v hladilniku zadržuje na pol prazna steklenica, zato jo še danes izpraznimo, a ne iz kozarca, ampak iz krožnika!

Suha in polsuha bela vina uporabljamo pri pripravi omak, za vse vrste ribjih jedi, prav tako za mariniranje rib in pripravo jedi iz perutnine. Polsladka bela vina so nepogrešljiva predvsem pri priprav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh