Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postni GPS

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 28. 02. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2009 / 06:45

Postni GPS

V postnem času, ki se začenja v teh dneh s pepelnico, bi potrebovali kak duhovni GPS, ki bi nam potrpežljivo kazal pravo pot. Morda smo se med letom Bogu nekoliko odtujili ali pa bi se radi z njim bolj zbližali. To je tudi glavni namen postnega časa – da se znova spreobrnemo (kar se nikomur, tudi spreobrnjencem, ne zgodi enkrat za vselej), se pravi, da se obrnemo v smer, ki nas vodi k Bogu.
Če sodite med tiste, ki s pridom uporabljate sodobno tehniko, potem verjetno priznavate, da je z GPS-om veliko preprosteje potovati: na napravi nastavite cilj, kamor želite priti – kraj, ulico, hišno številko –, in aparat vas vso pot usmerja, tako da se zlahka, brez iskanja po zemljevidu ali mučnega spraševanja po pravi poti, pripeljete ali pripešačite naravnost pred hišna vrata. Če kdaj zavijete v napačno smer, bo GPS »preračunal« razdaljo, hitro pripravil nov potovalni načrt ter vas znova usmerjal.

V postnem času, ki se začenja v teh dneh s pepelnico, bi potrebovali kak duhovni GPS, ki bi nam potrpežljivo kazal pravo pot. Morda smo se med letom Bogu nekoliko odtujili ali pa bi se radi z njim bolj zbližali. To je tudi glavni namen postnega časa – da se znova spreobrnemo (kar se nikomur, tudi spreobrnjencem, ne zgodi enkrat za vselej), se pravi, da se obrnemo v smer, ki nas vodi k Bogu. Da torej v dneh pred veliko nočjo ne bom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh