Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Okusni polpeti – vse v enem kosu

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 14. 11. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:36

Okusni polpeti – vse v enem kosu

Polpete bi lahko imenovali enolončnice v drugi obliki. V polpet lahko vmesimo vse, kar nam pride na misel oziroma premorejo naše zaloge. Moja mama je v polpete rada vmešala ostanke mesa prejšnjih kosil, pa meso iz goveje juhe. Danes v polpete radi vmešamo zelenjavo in oreščke. A ni nujno, da so le mesni, pravzaprav je vse več polpetov iz kuhanih žit in stročnic, pa razne zelenjave, gob in začimb. Na mleto meso v polpetih smo navajeni, a zakaj ne bi kdaj pospravili spomine in navade in se opogumili ter poskusili drugačne polpete.

Polpeti so sestavljeni iz osnovne sestavine, ki je običajno meso, polnila, ki je zdrobljen kruh, veziva, kot so jajca, in začimb, kot sta sol in peteršilj. Svoje naredita še maščoba in temperatura med pečenjem.

Osnovna sestavina namesto mesa je lahko krompir, fižol, čičerika, leča, buče, kuhana žita. Polnilo namesto kruha je razna zelenjava in gobe, vezivo namesto jajc pa mlete sončnice, parmezan, tofu, nadomestek za jajca v prahu.
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh