Okusni polpeti – vse v enem kosu
Okusni polpeti – vse v enem kosu
Polpete bi lahko imenovali enolončnice v drugi obliki. V polpet lahko vmesimo vse, kar nam pride na misel oziroma premorejo naše zaloge. Moja mama je v polpete rada vmešala ostanke mesa prejšnjih kosil, pa meso iz goveje juhe. Danes v polpete radi vmešamo zelenjavo in oreščke. A ni nujno, da so le mesni, pravzaprav je vse več polpetov iz kuhanih žit in stročnic, pa razne zelenjave, gob in začimb. Na mleto meso v polpetih smo navajeni, a zakaj ne bi kdaj pospravili spomine in navade in se opogumili ter poskusili drugačne polpete.
Polpeti so sestavljeni iz osnovne sestavine, ki je običajno meso, polnila, ki je zdrobljen kruh, veziva, kot so jajca, in začimb, kot sta sol in peteršilj. Svoje naredita še maščoba in temperatura med pečenjem.
Osnovna sestavina namesto mesa je lahko krompir, fižol, čičerika, leča, buče, kuhana žita. Polnilo namesto kruha je razna zelenjava in gobe, vezivo namesto jajc pa mlete sončnice, parmezan, tofu, nadomestek za jajca v prahu.
...
Polpeti so sestavljeni iz osnovne sestavine, ki je običajno meso, polnila, ki je zdrobljen kruh, veziva, kot so jajca, in začimb, kot sta sol in peteršilj. Svoje naredita še maščoba in temperatura med pečenjem.
Osnovna sestavina namesto mesa je lahko krompir, fižol, čičerika, leča, buče, kuhana žita. Polnilo namesto kruha je razna zelenjava in gobe, vezivo namesto jajc pa mlete sončnice, parmezan, tofu, nadomestek za jajca v prahu.
...