Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

PAK CHOI – obetavna kitajska zelenjava

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 31. 10. 2009 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:34

PAK CHOI – obetavna kitajska zelenjava

Pak choi ali tudi bok choi ali pekinško zelje je le ena izmed zelju sorodnih zeljnic, že od nekdaj znana v kitajski kuhinji, priljubljenost pa si utira po vsem svetu. Verjetno tudi zato, ker je pripravljena zelo hitro. Ima mil okus.

Lahko bi rekli, da je zeljnica pak choi po rasti podobna kitajskemu kapusu, ima le nekoliko lepše liste žličaste oblike. Pecljati del lista, ki je pritrjen na stržen, je bele barve z belimi izrazitimi žilami, zgornji del lista pa se žličasto oblikuje, lahko bi rekli, da list po obliki oponaša drevo listavca. Listi so bleščeči, temno zeleni. Pak choi je zrel pri višini 15 do 20 cm. Nekatere sorte pak choia imajo namesto belih zelene listne žile.

V krajih, kjer je doma, poznajo veliko sort, a tudi v naši semenarni lahko najdemo eno izmed njih.

Je milega okusa. Malce odebeljen stebelni del lista je sočen, neizrazitega okusa, zeleni del pa ima okus po kitajskem zelju, a je me...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh