Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tango in Samba

Za vas piše:
Andrej Grum
Objava: 17. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:30

Tango in Samba

Letos me čaka že drugi izlet s TRUD–om okoli najlepših znamenitosti Argentine in Brazilije. To sta ogromni državi in za temeljit ogled vseh znamenitosti bi seveda potreboval več mesecev. Tukaj sem se osredotočil predvsem na dve najslavnejši mesti Južne Amerike, Rio De Janeiro in Buenos Aires.

Letos me čaka že drugi izlet s TRUD–om okoli najlepših znamenitosti Argentine in Brazilije. To sta ogromni državi in za temeljit ogled vseh znamenitosti bi seveda potreboval več mesecev. Ker skoraj nihče nima toliko časa, smo na TRUDu izbrali najlepše znamenitosti obeh dežel, velike razdalje pa smo premostili z notranjimi poleti. Tukaj sem se osredotočil predvsem na dve najslavnejši mesti Južne Amerike, Rio De Janeiro in Buenos Aires.




Najprej smo obiskali Buenos Aires je verjetno najbolj prefinjeno mesto na celotnem južnoameriškem kontinentu. Navdušila nas je mešanica hladne elegance bogatih predelov in umetniška kreativnost ter vrvež revnejših. Med slednjimi je gotovo najbolj znana La Boca. V četrti, kamor so se naseljevali predvsem Italijani, so nas navdušile slikovite hiše iz valovite pločevine s pisanimi strehami. Tam se je rodil tango – nekdaj ples revnih in osamljenih. V B...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh