Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nenavadne marmelade za jesen in zimo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:28

Nenavadne marmelade za jesen in zimo

Ko smo se navadili vlagati za poznejše čase, kar ne moremo izpustiti vajeti iz rok. Še bi polnili shrambo, a sezona se počasi izteka. Ali pa ne. V teh dneh vlagamo gobe v kis, pripravili bomo še kutinovo marmelado in kompot, morda pripravimo grozdno marmelado ali sok, zanesenjaki se bodo lotili marmelad iz šipka, jerebike, rakitovca, kostanja, divjega sadja. Potem bomo pripravili še kis, tu je čas za kisanje zelja, pozneje pride na vrsto še repa in ob taki samooskrbi nam do pomladi ne bo treba v trgovino. No, pod to se takoj podpišem.

Resnici na ljubo moji domači prisegajo na značilni jagodno in marelično marmelado. Ko bomo te snedli, bodo zadovoljni tudi z malinovo in češpljevo, tu pa se izbor konča. Vse ostalo je bolj za nas zanesenjake. Razen če pojedo kaj po pomoti, ker je vse enake barve. A ne vdam se, ker me nove in nove kombinacije navdušujejo in nove marmelade se malo da ne skuhajo same. Le pospraviti je potem težko za seboj. In prav rada verjamem, da imate tudi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh