Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekološka prehrana

Objava: 03. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:27

Ekološka prehrana

Zamisel o zdravi hrani, pridelani z naravnimi sredstvi, je navdušila javnost, ki je vedno bolj vznemirjena zaradi kemično izdelanih pesticidov in aditivov, ki jih uporabljajo pri intenzivnem kmetovanju in pridelovanju hrane.

Ekološko kmetovanje je tako prijaznejša oblika kmetovanja, hkrati pa prijaznejša za naravo in bolj zdrava za nas uporabnike.

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je vlada prepovedala uporabo nekaterih pesticidov, ki bi lahko bili rakotvorni ali povzročali prirojene okvare. Razvoj in uporaba pesticidov sta že tako napredovala, da ostane v hrani nižja količina pesticidov. Vendar kljub temu včasih ugotovijo, da vsebujejo živila nenavadno veliko pesticidov.

Pridelovalci ekološke hrane morajo upoštevati stroge predpise. Za zelenjavo in žita jih določajo predpisi Evropske unije, ekološko rejo živali pa posamezne države nadzorujejo same. Pri ekološkem kmetovanju ne uporabljajo umetnih gnojil in pesticidov. Živali in perutnino goji...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh