Sadne energetske ploščice
Sadne energetske ploščice
Zamisel za sadne energetske ploščice me je prešinila, ko sem s polžastim sokovnikom sočila hruške za kašasti sok. Hruške so mehke, sočne, zato je bilo kašastega ostanka veliko. Spraševala sem se, kam s to okusno kašo, in primešala nekaj mletih sončničnih semen in kokosove moke, kanček limoninega soka in vse skupaj razprostrla na pladenj, položila v rahlo ogreto pečico in pustila, da se posuši. Posušeno maso sem razrezala s koleščkom za rezanje pic. Ker so hruške temno porjavele, ploščice niso bile prav lepe na pogled, a jih nisem mogla prenehati jesti. Najbolj sem bila presenečena, da so tudi drugi menili, da je zadeva okusna. Pa tako zdrava, brez dodanega sladkorja in tako hitro pripravljena. Za to moram navdušiti čim več ljudi, sem si dejala.
Kako poimenovati te ploščice? To je vendar sadni sir, sem rekla. Pa sem se iz knjige hitro poučila, da se motim. Sadni sir je narejen iz sadja, ki vsebuje veliko pektina in vlaknin. Najbolj je znan ku...
Kako poimenovati te ploščice? To je vendar sadni sir, sem rekla. Pa sem se iz knjige hitro poučila, da se motim. Sadni sir je narejen iz sadja, ki vsebuje veliko pektina in vlaknin. Najbolj je znan ku...