Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Češpljeva marmelada - klasika vseh klasik

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 09. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:24

Češpljeva marmelada - klasika vseh klasik

Marsikdo je opazil, da so slive in češplje po zadnjem dežju zelo razpokale. Kaj zdaj? Če bo dovolj sonca, se bodo razpoke zasušile, a verjetno je bolje, če pripravimo košare in sadje oberemo. Nekaj češpelj bo šlo naravnost v usta, naravnost z drevesa vedno najbolj tekne, nekaj jih bomo pripravili v sočnem pecivu, pa skuhali cmoke in nekaj vrečk shranili še v zamrzovalnik. Nato se bomo lotili marmelade. Ni si potrebno vzeti celega popoldneva. Kuhali bomo bolj na hitro.

Včasih se zamislimo, kakšno sadje je za pripravo marmelade najbolj primerno. Popolnoma zrelo ali malo manj, tako, ki vsebuje še več kislin? Manj zrelo sadje vsebuje več pektina, ki pripomore h gostoti marmelade, bolj zrelo pa ima boljši okus. Torej je najbolje izbrati srednjo pot. Razen če želimo pripraviti marmelado brez dodatka sladila. Da, to je pri sladkih slivah in češpljah mogoče. Sploh če jih bomo skuhali skupaj z malo jesenskih buč, tistih rumenih. Upoštevajmo, da dodatek buč okus marmelade nekolik...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh