Vlagajmo paradižnik!
Vlagajmo paradižnik!
Zadnjič sem se opravičevala sosedi, ko so otroci z žogo odbili vejo njenih najlepših paradižnikov. Pa je odvrnila: »Nič hudega, saj tako ne vemo, kam z njim.« Kaj pogost odgovor v času, ko je na vrtu res vsega v izobilju. In vse je res dobro zrelo. Tudi paradižnik je v tem času najboljšega okusa, dobro zrel in letos začuda neverjetno zdrav. Če smo posadili tudi kakšno bolj mesnato sadiko paradižnika, plodovi kar kličejo po vlaganju. Pripravimo paradižnikov sok, kašo, čatni, gladko omako za špagete ali polivko v koščkih za rižoto. Če se bomo zdaj potrudili, bomo vso zimo uživali v sadovih vrta in svojega dela! To pa ni kar tako, kajne?
Res je sicer, da moja (celinska) slovenska paradižnikova kaša ni nikoli tako dobrega okusa kot kupljena, pa tudi če sta sestavini le paradižnik in sol. Vzrok za to je najverjetneje zrelost in sorta paradižnika. Paradižnik za industrijsko uporabo namreč ni pritrjen ob palico, marveč raste na tleh, zori ga sonce in raste v toplih krajih, ki...
Res je sicer, da moja (celinska) slovenska paradižnikova kaša ni nikoli tako dobrega okusa kot kupljena, pa tudi če sta sestavini le paradižnik in sol. Vzrok za to je najverjetneje zrelost in sorta paradižnika. Paradižnik za industrijsko uporabo namreč ni pritrjen ob palico, marveč raste na tleh, zori ga sonce in raste v toplih krajih, ki...