Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božji vojščak

Objava: 15. 08. 2009 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:21

Božji vojščak

Na vseh straneh poulični pridigarji in brezbožni časnikarji vpijejo proti katoliškim duhovnikom, mečejo vse v isti koš kakor hudičevo zalego ter jih predstavljajo kot drhal, združeno za omamljanje človeštva, sovražno do višjega urjenja duha in do svobodnih ustanov.
Kako je o Baragu pisal časopis v Cincinnatiju leta 1853

Na vseh straneh poulični pridigarji in brezbožni časnikarji vpijejo proti katoliškim duhovnikom, mečejo vse v isti koš kakor hudičevo zalego ter jih predstavljajo kot drhal, združeno za omamljanje človeštva, sovražno do višjega urjenja duha in do svobodnih ustanov. Častiti duhovniki sami, in predvsem ves organ, ki je zaupan njihovemu vodstvu, umejo bolje kakor jaz, kako zavračati takšne žaljive napade in odbijajo obrekovanje na tiste, od katerih prihaja. Vendar pa dovolite neukemu laiku, da v preprostih besedah, a iz vse svoje duše, izrazi največje spoštovanje do odličnega božjega služabnika ter se mu v duhu in s srcem spoštljivo pokloni.

Pred kratkim sem s svojo družino po naključju srečal pri prijatelju nam neznanega katoliškega duhovnika. Njegova zunanjost je kazala pristno dostojanstvo in krščansko milino. Prijazno nam je ponudil roko in pogled nanj j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh