Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kolački ali muffini

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 08. 08. 2009 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2009 / 06:19

Kolački ali muffini

Domovina mufinov je Anglija. Prvi mufini so bili spečeni iz kvašenega testa. Poleg so postregli pomarančno marmelado in maslo. Danes so bolj znani ameriški mufini. Za pripravo skoraj ni potrebno imeti mešalnika. Katera beseda za okusne kolačke se je pri nas bolje prijela, ni znano. Mufinu bi lahko rekli »pecivo za v roko«. Namesto da bi biskvit pekli v pladnju in ga narezali na koščke, ga pečemo v modelu z okroglimi vdolbinami v velikosti kavnih skodelic. Edino, kar je pri peki mufinov morda res nerodno, je to, da je posodic le 12 in kolački poidejo, še preden se utegnejo ohladiti. Zato se le pripravimo na »hočemo še«! Za zajtrk, malico ali večerjo.

Ali je oblika res tako vabljiva, da vsak rad poseže po mufinih? Je kriva narebričena papirnata skodelica, ki mufin povzdigne med pecivo, ki je »in«? Ali pa je pecivo priljubljeno zaradi hitrega načina življenja, saj ga preprosto vzamemo v roke, ne da bi stresali drobtine in g...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh