Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Črni ribez za trdno zdravje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 04. 07. 2009 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:15

Črni ribez za trdno zdravje

Pravijo, da ni sadja, ki bi imel toliko vitamina C kot črni ribez. In to je le delček vseh v zadnjem času tako priporočanih snovi, ki jih ta vrsta jagodičja vsebuje. Zakaj je ob vsem dobrem tako zapostavljen? Sirup iz črnega ribeza je bil v časih, ko so ljudje doma pripravljali osvežilne pijače, obvezna sestavina domače shrambe. S svojo kislino je odlično osveževal. Ko domači sokovi kar naenkrat niso bili več dovolj dobri, je sirup črnega ribeza nekako postal drugorazreden. Sodobna dognanja o vsebnosti antioksidantov in flavonoidov, zaščitnih snovi pa so ribezu vrnila svoj sloves in črni ribez se vrača v naše vrtove in kuhinje.



Zanimivo je, da je črni ribez doma v prav v srednji in severni Evropi, se pravi tudi naših krajih. Raste tudi na nadmorski višini 1000 m in je izjemnega okusa. Črni ribez res nima posebnih škodljivcev in bolezni in je ena redkih vrst sadja, ki jo brez težav vzgajamo brez...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh