Črni ribez za trdno zdravje
Črni ribez za trdno zdravje
Pravijo, da ni sadja, ki bi imel toliko vitamina C kot črni ribez. In to je le delček vseh v zadnjem času tako priporočanih snovi, ki jih ta vrsta jagodičja vsebuje. Zakaj je ob vsem dobrem tako zapostavljen? Sirup iz črnega ribeza je bil v časih, ko so ljudje doma pripravljali osvežilne pijače, obvezna sestavina domače shrambe. S svojo kislino je odlično osveževal. Ko domači sokovi kar naenkrat niso bili več dovolj dobri, je sirup črnega ribeza nekako postal drugorazreden. Sodobna dognanja o vsebnosti antioksidantov in flavonoidov, zaščitnih snovi pa so ribezu vrnila svoj sloves in črni ribez se vrača v naše vrtove in kuhinje.
Zanimivo je, da je črni ribez doma v prav v srednji in severni Evropi, se pravi tudi naših krajih. Raste tudi na nadmorski višini 1000 m in je izjemnega okusa. Črni ribez res nima posebnih škodljivcev in bolezni in je ena redkih vrst sadja, ki jo brez težav vzgajamo brez...
Zanimivo je, da je črni ribez doma v prav v srednji in severni Evropi, se pravi tudi naših krajih. Raste tudi na nadmorski višini 1000 m in je izjemnega okusa. Črni ribez res nima posebnih škodljivcev in bolezni in je ena redkih vrst sadja, ki jo brez težav vzgajamo brez...