Uživajmo akacijeve cvetove
Uživajmo akacijeve cvetove
Kamorkoli se odpravimo v tem času, vsepovsod nas spremlja opojen meden vonj akacije. Ni čudno, da privlači čebele, saj tudi v nas zbuja posebne občutke. Kot otroci smo piskali na lističe akacije, jedli jih pa nikoli nismo kaj dosti. A nekateri jo tudi kot kulinarično dobroto poznate že od malih nog. Pomlad je v razcvetu in kolesarske ture vsaj za konec tedna so redno na programu. Kolo zato, da bomo laže dosegli obložene veje akacije ali neprave robinije. In si jih pripravili ocvrte, oslajene ali še na kak drug način. Kaj pravite, bomo poskusili novo staro jed ali še naprej uživali le v akacijevem medu?
Iz belih cvetov lahko pripravimo enako lepe in dobre kulinarične dobrote kot iz bezga. Lahko jih celo namočimo v žganje in dobimo malo drugačen liker z nežnim vonjem. Ali pa cvet vtaknemo v kozarec vode, skupaj z vejico melise. Še dodatek akacijevega medu in nova pijača je tu.
Tudi pri vinih pogosto naletimo na o...
Iz belih cvetov lahko pripravimo enako lepe in dobre kulinarične dobrote kot iz bezga. Lahko jih celo namočimo v žganje in dobimo malo drugačen liker z nežnim vonjem. Ali pa cvet vtaknemo v kozarec vode, skupaj z vejico melise. Še dodatek akacijevega medu in nova pijača je tu.
Tudi pri vinih pogosto naletimo na o...