Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuhajmo na prostem v kotličku

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 05. 2009 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 08:58

Kuhajmo na prostem v kotličku

Tokratna tema je primerna za vse, ki se jim zdijo drugi načini priprave hrane na prostem preveč zahtevni. Vsi pa znamo skuhati kaj v navadni posodi. Enolončnico, žgance, polento in še kaj. In ob tem smo sproščeni, na prostem, svežem zraku. Ni potrebno skrbeti za vonjave, ki bi se širile po stanovanju, medtem ko pražimo čebulo. Rezultat dobrega počutja in prijetne družbe bo nedvomno tudi odličen okus jedi iz kotlička. Nemara v okolici najdemo tudi zelišča za bolj poln okus jedi. Materino dušico, dobro misel, kislico, divjo čebulo, pa mlade vršičke divjega hmelja, koprive, čemaž in še in še. Odvisno od letnega časa.



Kuhanje v kotličku ali kotlu, kakorkoli velik je že, je prastar način priprave hrane. Včasih, ko so kuhali le v kotličku, prav gotovo niso izbirali, kaj bodo vrgli vanj, ampak so dali noter to, kar so imeli. Danes imamo srečo, da se lahko sproti odločamo, kaj bomo skuhali. In pri kotličku res ne bo težav. Skuhajm...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh