Kuhajmo na prostem v kotličku
Kuhajmo na prostem v kotličku
Tokratna tema je primerna za vse, ki se jim zdijo drugi načini priprave hrane na prostem preveč zahtevni. Vsi pa znamo skuhati kaj v navadni posodi. Enolončnico, žgance, polento in še kaj. In ob tem smo sproščeni, na prostem, svežem zraku. Ni potrebno skrbeti za vonjave, ki bi se širile po stanovanju, medtem ko pražimo čebulo. Rezultat dobrega počutja in prijetne družbe bo nedvomno tudi odličen okus jedi iz kotlička. Nemara v okolici najdemo tudi zelišča za bolj poln okus jedi. Materino dušico, dobro misel, kislico, divjo čebulo, pa mlade vršičke divjega hmelja, koprive, čemaž in še in še. Odvisno od letnega časa.
Kuhanje v kotličku ali kotlu, kakorkoli velik je že, je prastar način priprave hrane. Včasih, ko so kuhali le v kotličku, prav gotovo niso izbirali, kaj bodo vrgli vanj, ampak so dali noter to, kar so imeli. Danes imamo srečo, da se lahko sproti odločamo, kaj bomo skuhali. In pri kotličku res ne bo težav. Skuhajm...
Kuhanje v kotličku ali kotlu, kakorkoli velik je že, je prastar način priprave hrane. Včasih, ko so kuhali le v kotličku, prav gotovo niso izbirali, kaj bodo vrgli vanj, ampak so dali noter to, kar so imeli. Danes imamo srečo, da se lahko sproti odločamo, kaj bomo skuhali. In pri kotličku res ne bo težav. Skuhajm...