Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lazanja za vse sladokusce

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 05. 2009 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.04.2009 / 10:30

Lazanja za vse sladokusce

Ni potrebno posebej poudarjati, da je lazanja italijanska jed. S to besedo imenujemo tako testenine v obliki lističev za pripravo lazanje in kanelonov kot jed samo, včasih imenovano tudi »Lasagna al forno« – lazanja, pečena v pečici. Lazanja je prvenstveno jed, sestavljena iz ponavljajočih se plasti testenin, sira in mesno-paradižnikove omake. Skoraj obvezen dodatek je bešamel. Pri nas nismo tako občutljivi za sire, pravilno pa se pri pripravi lazanje uporabljata slani suhi skuti podoben sir rikota in mocarela. Receptov za lazanjo je ogromno. Osnova vseh pa je testo za lazanjo in po večini paradižnikova omaka. Za vas smo pripravili recept, ki ju lahko prilagodite po svojih željah.



Piščančja in zelenjavna lazanja

12 listov testa za lazanjo brez kuhanja
Mesna mešanica:
žlica olivnega olja
400 g piščančjega mesa

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh