Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dragi mladi prijatelji!!

Objava: 28. 03. 2009 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 09:16

Dragi mladi prijatelji!!

Mladost je čas, ko zorijo življenjske odločitve in to je tudi razlog, da se v tem obdobju vztrajno pojavljajo temeljna vprašanja: čemu sem na svetu, kakšen smisel ima živeti, kaj bo iz mojega življenja, kako doseči srečo, zakaj trpljenje, bolezen in smrt, kaj se zgodi po smrti …?

Odlomki iz poslanice papeža Benedikta XVI. za 24. svetovni dan mladih, ki ga bomo obhajali 5. aprila 2009: »Svoje upanje smo naslonili na živega Boga« (1 Tim 4,10).



Mladost je čas, ko zorijo življenjske odločitve in to je tudi razlog, da se v tem obdobju vztrajno pojavljajo temeljna vprašanja: čemu sem na svetu, kakšen smisel ima živeti, kaj bo iz mojega življenja, kako doseči srečo, zakaj trpljenje, bolezen in smrt, kaj se zgodi po smrti …? Vprašanja postanejo še posebej žgoča, ko se soočamo z ovirami, ki se včasih zdijo nepremostljive: težave pri študiju, pomanjkanje zaposlitve, nerazumevanje v družini, kriza v prijateljskih odnosih ali pri gradnji partnerskega razumevanja, bolezen ali invalidnost, pomanjkanje materialnih sredstev kot posledica sedanje ekonomske in družbene krize. Zato se postavlja vprašanje, kje pravzaprav zajemati in kako v srcu ohranjati plamen...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh