Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezuiti poslušni papežu

Objava: 01. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:43

Jezuiti poslušni papežu

Papež Benedikt XVI. je 21. februarja sprejel v avdienco udeležence 35. generalne kongregacije Družbe Jezusove, ki v Rimu zasedajo že od 7. januarja

Papež Benedikt XVI. je 21. februarja sprejel v avdienco udeležence 35. generalne kongregacije Družbe Jezusove, ki v Rimu zasedajo že od 7. januarja. Naročil jim je, naj še okrepijo svojo pomoč siromašnim ljudem, hkrati pa jih je tudi povabil k poslušnosti cerkvenemu učiteljstvu. Kristjani smo dolžni pomagati revnim ljudem, ker nam tako naroča evangelij, je dejal papež.

Benedikt XVI. je jezuite, ki jih je kar 19.200 po vsem svetu in so najštevilnejši moški red, pozval, naj se z novimi močmi zavzamejo za obrambo nauka katoliške Cerkve. To še posebej velja za »boleče točke, ki jih danes močno napada sekularizirana kultura«. Te so: spolna morala, zakon in družina. Pri obravnavanju perečih vprašanj je treba ohraniti soglasje s katoliškim cerkvenim učiteljstvom ter se izogibati zmedi med verniki. Papež se je še posebej obrnil na jezuite teologe in tiste redovne člane, ki se posvečajo medverskemu dialogu.

Papež jih je tudi povabil, naj na novo premislijo svojo posebno ob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh