Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čičerika namesto fižola

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:42

Čičerika namesto fižola

Čičerika raste v Indiji. A okusna peščeno rumena semena velikosti drobnega lešnika so osvojila ves svet.
Čičerika raste v Indiji. A okusna peščeno rumena semena velikosti drobnega lešnika so osvojila ves svet. Čičeriko v Sloveniji le redko pridelujemo, jo pa, kot marsikaj drugega, kupujemo. Je dobro nadomestilo za meso ali fižol za vse, ki ste že obojega siti. Čičeriko z malo truda tudi kalimo, saj tako povečamo njeno že sicer bogato hranilno vrednost. Kot delen nadomestek pšenične moke je zelo uporabna čičerikina moka. Kaj pravite, spoštovani bralci, bomo odprli vrata tej stročnici, ki se nikoli ne razkuha in nam da veliko energije?

O vplivu stročnic na živahno presnovo ne bomo razpravljali, saj imamo izkušnje. Še enkrat naj poudarim, da se težave omilijo z rednim uživanjem stročnic. Kar prepričajte se. Postni čas je kot nalašč za ta preizkus, kajne? Menda imajo manj stranskih učinkov, če stročnice kuhamo skupaj z algo kombu.

Suho seme čičerike vsebuje kar 18 do 25 % beljakovin, od tega več esencialnih aminokislin, posebej lizin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh