Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nočejo k nedeljski maši

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 23. 02. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:38

Nočejo k nedeljski maši

Vaša otroka sta že odrasla, a sta očitno šele v odrasli dobi začela izzivati vaše vrednote ter jih postavljati pod vprašaj.
Najina otroka, odkar sta polnoletna, nočeta več k nedeljski maši. Naju z možem to zelo boli in vznemirja. Vsaj meni je zelo jasno, da jih k temu ne moreva več siliti. Naj torej samo moliva in čakava?
Sonja


Zelo dobro razumem, da pred vami kar zijajo novi izzivi in da ste ob tem popolnoma nemočni, saj odraslih otrok zares ne morete več prisiliti, naj gredo k maši, vendar pa nikakor ni res, da bi morali ob vsem tem samo tiho trpeti in v molitvi, ki sicer zares največ pomaga, čakati, da se bo kaj bistveno spremenilo. Vsi se zavedamo, da se vrednote ne posredujejo toliko z učenjem kot z zgledom in odločno držo, ki jo vsekakor otroci poskušajo nenehno preverjati. Otroci predvsem preverjajo vrednote staršev že v mladostniški dobi. Otroci izberejo področje vrednot staršev za prizorišče, na katerem bodo preizkusili, koliko njihovi starši vzdržijo njihove izzive in kako jim bodo odgovorili. Mladostnik si želi, da bi ga starš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh