Dobrodošli v postni kuhinji
Dobrodošli v postni kuhinji
Spoštovani bralci, že imate načrt za oživitev telesa in duha v postnem času?
Spoštovani bralci, že imate načrt za oživitev telesa in duha v postnem času? Redki se bodo postili ob vodi in presnih sadnih in zelenjavnih sokovih, velika večina nas bo skušala uživati čim manj predelana živila s poudarkom na sadju in zelenjavi. Načela so že prava, a rado nas zanese, posebej, če nam nihče ne stoji ob strani. Morda nam bo v pomoč na poti kakšna knjiga o tem? Pravzaprav bi postna prehrana morala postati naš prehranjevalni slog za vse dni v letu (z redkimi izjemami).
Zdaj me bo pa kdo za ušesa. Nič mesa in tako naprej!? Komur prija, naj ga uživa, a zmerno, pripravljenega s čim manj maščob in ne vsak dan. V postnem času namesto mesa uživajmo stročnice, čičeriko, fižol, bob, sojo, grah in lečo – okusne vire beljakovin. Beljakovinsko bogato nadomestilo za stročnice je sojin sir, tofu. Mimogrede, ste že pomislili, kaj vse je mesnim jedem potrebno dodati, da so okusne? Stročnicam in nasploh vsej zelenjavi pa je dovolj le sol, jed je še kar »prebavljiva «...
Zdaj me bo pa kdo za ušesa. Nič mesa in tako naprej!? Komur prija, naj ga uživa, a zmerno, pripravljenega s čim manj maščob in ne vsak dan. V postnem času namesto mesa uživajmo stročnice, čičeriko, fižol, bob, sojo, grah in lečo – okusne vire beljakovin. Beljakovinsko bogato nadomestilo za stročnice je sojin sir, tofu. Mimogrede, ste že pomislili, kaj vse je mesnim jedem potrebno dodati, da so okusne? Stročnicam in nasploh vsej zelenjavi pa je dovolj le sol, jed je še kar »prebavljiva «...