Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenske potice

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 12. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 09.10.2009 / 12:18

Slovenske potice



Potica je ena izmed slovenskih kulinaričnih posebnosti, ki se je na Slovenskem razvila pred približno 200 leti. Včasih so jo pekli le za božič in veliko noč, danes pa najrazličnejše potice pečemo tudi za družinske in druge praznike. Praznična potica je slovenska sladica, na kar moramo gledati s ponosom. Tudi zato, ker je s pripravo potice kar nekaj dela. Navsezadnje tudi trud in dobra volja, ki ju vmesimo v testo, pripomoreta, da je potica tako zelo slastna
in posebna. S tokratno potico smo pogledali čez meje Slovenije, nadev smo si sposodili iz toplih krajev, kjer rastejo kokosove palme. Torej
je potica ne samo slovenska, ampak tudi svetovna sladica.


Ko še niso poznali kvasa, so potico mesili s kislim testom, drožmi. Si predstavljate, kakšen okus je imela? Kruh, zamešen z drožmi ali kislim testom, je kisel. Ampak, če niso poznali drugega, je bilo dobro tudi to.

Včasih se je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh