Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

MIŠKE za pusta hrusta

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 02. 02. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:18

MIŠKE za pusta hrusta

Si ne upate lotiti peke krofov, a želite vseeno pripraviti pustne dobrote? Za to so miške kot nalašč. Ali kvašene ali vzhajane s pecilnim praškom? To je vaša odločitev.
Si ne upate lotiti peke krofov, a želite vseeno pripraviti pustne dobrote? Za to so miške kot nalašč. Ali kvašene ali vzhajane s pecilnim praškom? To je vaša odločitev. Cvrtje sicer ni priporočljiv način priprave hrane, a pust je pust! Običajev se bomo držali. A našli smo rešitev tudi za tiste, ki res nikakor ne želijo cvreti. Da se boste z večjo vnemo lotili priprave, smo za vas, spoštovani bralci, preizkusili različne recepte za pripravo mišk.


Nekaj nasvetov za pripravo mišk:
  • Vse sestavine za pripravo ogrejemo na sobno temperaturo. Miške pri tem niso tako zahtevne kot krofi.
  • Uporabimo moko, mleto posebej za krofe. Pred uporabo jo presejemo, da se naužije zraka, ki ga posebej pri kvašenih miškah kvasovke potrebujejo za svoj razvoj.
  • Miške ocvremo v 2-litrski posodi. Naenkrat ocvremo le do 6 mišk. Pri tem uporabimo dobrega pol litra olja za cvrtje, v kokosovi ali palmovi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh