Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Piškoti brez glutena

Objava: 29. 11. 2008 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.11.2008 / 11:31

Piškoti brez glutena

Če ugotovimo, da smo alergični na gluten, moramo prehranske navade spremeniti čez noč. Popolnoma izločimo vsa živila, ki vsebujejo gluten, torej ne uživamo več hrane, pripravljene iz žit, ki to beljakovino vsebujejo. Težava ni tako huda, saj je na tržišču pšenična moka brez glutena. Prav v času, ko se bližajo prazniki, želimo za naše bližnje in tudi zase pripraviti kaj posebno okusnega, naravnega in zdravega. Tudi če nimamo težav s presnovo glutena, se lotimo peke malo drugačnih sladkih prigrizkov.

Pri peki se bomo izognili žitom, kot so pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut in enozrnica. A to ne bo dovolj. Pazljivi moramo biti tudi pri kvasu, ki je bil morda gojen na gojiščih, ki vsebuje ječmenov ali pšenični slad. Prav tako za slajenje ne smemo uporabiti ječmenovega sladu, ampak koruzni in rižev slad. Pazljivi moramo biti tudi pri ajdovi moki; če ni posebej navedeno, je lahko namreč mešana s pšenično ali rženo moko. Uporabljati ne smemo tudi kandiranega sadja in jajč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh