Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ujete dišave minulega poletja

Objava: 04. 10. 2008 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2010 / 06:25

Ujete dišave minulega poletja

Zelišča v vrtu smo vsaj enkrat že porezali in jih posušili, v vrtu pa so se znova razrasla. Kam z njimi? Kako kar najbolje ujeti, arome? Največ zelišč ustrezno posušimo, zamrznemo, pripravimo zeliščne soli, olja ali kise. Nikakor ne smemo mimo zeliščnega masla in pesta. Z nekaterimi dišavami lahko pripravljamo celo želeje. Zelišča shranimo tako, da je za nas najbolj priročno in jih bomo čez zimo resnično porabili ter jih ne bomo metali proč.

To, da imajo zelišča največjo moč, in to v dopoldanskem času tik pred cvetenjem, ni potrebno posebej poudarjati. Pravzaprav je zdaj skrajni čas, da bogato rastoča zelišča porežemo in jih ustrezno shranimo.

Najbolj smo navajeni zelišča sušiti. In zakaj ne? Le pazimo, da smo pri tem opravilu skrbni. Zelišča, ki jih obesimo v šop in pustimo sušiti ves mesec nekje na terasi ne bodo imela toliko eteričnih olj, kot bi jih imela, če bi jih posušili razgrnjene na bombažni ali laneni tkanini, kjer bi se posušile v nekaj dneh. Pri sp...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh