Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postopek za Janeza Pavla II. dobro teče

Objava: 19. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 12:01

Postopek za Janeza Pavla II. dobro teče

Poljska javna občila so, sklicujoč se na urad postulatorja za razglasitev papeža Janeza Pavla II. (1978–2005) za blaženega, mons. Slavomira Oderja, objavila novico, da bo še letos objavljena najpomembnejša listina v tem postopku

Poljska javna občila so, sklicujoč se na urad postulatorja za razglasitev papeža Janeza Pavla II. (1978–2005) za blaženega, mons. Slavomira Oderja, objavila novico, da bo še letos objavljena najpomembnejša listina v tem postopku. Dela na tako imenovani »poziciji« (Positio), naj bi bila znatno hitreje končana, kot je to običajno.

Kdaj naj bi bila razglasitev papeža Janeza Pavla II. za blaženega, iz postulatorjevega urada, razumljivo, niso sporočili, marveč to puščajo odprto. Na Poljskem že krožijo govorice, da naj bi bilo to ob 30. obletnici njegove izvolitve za papeža – oktobra letos.

Postulator Oder je na podlagi poizvedovanj v rimski škofiji kot tudi zbranega gradiva na Poljskem pripravil zelo dober povzetek o življenju, krepostih in sluhu svetosti papeža Janeza Pavla II. Povprašali so tudi okrog 130 prič.

Trenutno Kongregacija za zadeve svetnikov preučuje zbrano gradivo. Med drugim mora tudi odločiti, ali je bila ozdravitev francoske redovnice na pripr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh