Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jagnje božje

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 19. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 12:01

Jagnje božje

Kristus je »služabnik«, ker je »jagnje«. Zmaguje z ljubeznijo, s potrpljenjem, z nadomestnim trpljenjem in smrtjo. V hoji za Kristusom vstopamo tudi mi v skrivnost odrešenja, v kateri doživljamo smisel trpljenja in zato smisel življenja.

»Ne dvomim v iskreno vernost ljudi, ki pravzaprav velikokrat nimajo druge opore, druge tolažbe in jamstva upanja kot vero v Boga. Ne dvomim v vero in moč vere posameznikov«, piše dr. Spomenka Hribar (Revija 2000, 195–196, 2007, 54).

Zakaj je vera v Boga človeku v oporo, tolažbo in mu zagotavlja upanje?

Ali je mogoče zmagati z ljubeznijo, ne da bi uporabili nasilja zoper nasilje? To vprašanje usmerja naše misli v skrivnost odrešenja.

V evangeliju (Jn 1,29–34) Janez Krstnik ob pogledu na mimoidočega Jezusa spontano vzklikne: »Glejte, Jagnje Božje, ki odvzema greh sveta.«

Ta vzklik se je vrasel tudi v naša srca, saj ga ljubeče ponavljamo pri sveti maši, preden prejmemo sveto obhajilo. Če živimo z Jezusom v prisrčnem osebnem odnosu, v sebi čutimo pomen teh besed. V nas so udomačene, vendar jih je pomembno tudi podrobneje razmisliti.

Kaj pomenijo besede »Jagnje Božje«? Zakaj za Jezusa uporabljamo podobo »jagnje«? Kako nam ta podoba pomaga...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh