Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marmelade z agar agarjem – A

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 07. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:36

Marmelade z agar agarjem – A

Čas kuhanja marmelad je tu. Najbolj zagreti imate v shrambah že jagodno marmelado, te dni že kuhamo ribezovo, borovničevo in malinovo pa bomo po malem kuhali vse poletje. Odvisno od tega, kam se bomo podali po jagodičje. Koliko truda je potrebnega za en kozarček marmelade, vemo le tisti, ki smo se lotili obiranja, prebiranja in vkuhavanja drobnega sadja. Medtem ko polni kozarčki z nalepkami ali brez njih čakajo v shrambi, smo že kar malo pozabili na vsa opravila in ure pripravljanja marmelade.

Naše mame so se marmelade lotevale drugače kakor danes. Marmelado so kuhale v pečici, kmečki peči ali v velikih črnih eterna posodah. Sadje se je kuhalo tako dolgo, da je tekočina do določene mere izparela, s tekočino in časom kuhanja pa je izginil prvotni okus sadja.
Danes smo komaj kos vsakdanjim opravilom in si le stežka najdemo čas za zamudno nabiranje jagodičja. Če ga nameravamo kupiti, bomo kar globoko posegli v denarnico. Naši domači imajo prav jagodičje tako radi, da smo p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh