Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brezplačni učbeniki za osnovno šolo

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 10. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 07:38

Brezplačni učbeniki za osnovno šolo

Z novelo Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja je začelo veljati nekaj pomembnih novosti.
Z novelo Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja je začelo veljati nekaj pomembnih novosti. Med drugim bodo v celotni devetletki na voljo brezplačni učbeniki in sofinanciranje plačil staršev, ki imajo v dijaškem domu hkrati več kot enega otroka.

Druge novosti, ki jih uvaja novela, so dviganje kakovosti v izobraževalnem procesu – vse šole so dolžne uvesti sistem samoevalvacije; uvajanje novega načina financiranja v srednjih šolah, ki povečuje avtonomijo šol in fleksibilnost razporejanja sredstev; predpisana je obveznost šole, da zagotavlja tehnično in finančno podporo za delovanje svetov staršev, omogočeno je združevanje staršev na lokalni, regionalni oziroma državni ravni; uveljavitev bolonjske prenove študija za delavce v vzgoji in izobraževanju; možnost ustanavljanja zasebnih poklicnih šol, kjer so ustanovitelji lahko tudi iz gospoda...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh