Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakramentalno veselje

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 26. 04. 2008 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 07:24

Zakramentalno veselje

»Nastalo je veliko veselje.« Tak rezultat Filipovega oznanjevanja evangelija v Samariji opiše prvo berilo (Apd 8,5–8.14–17)

»Nastalo je veliko veselje.« Tak rezultat Filipovega oznanjevanja evangelija v Samariji opiše prvo berilo (Apd 8,5–8.14–17). Kaj je bil vzrok tega velikega veselja? Apostol Filip je oznanjal z besedo in znamenji. Velika množica je »enodušno sprejemala« besede, ki so se jih v duši dotaknile, in znamenja, ki so jim duše ozdravljala. Kot izobčence iz judovstva jih je Filip kot Jud rehabilitiral.

Ali zajame tudi nas veliko veselje, ko se nas dotakne v duši Božja beseda, ali nam dušo ozdravi Božje znamenje, zlasti zakramentalna spoved? Samarijani so izkusili delovanje Božjih znamenj, ko so iz mnogih obsedenih odšli nečisti duhovi in so ozdraveli.

Premišljujmo, v čem se kažejo nečisti duhovi danes, in priporočajmo se Božjemu zdravniku.

Apostol Filip je prvo evangelizacijo Samarije okronal s tem, da je ljudstvo krstil. Kasneje pa so apostoli poslali še vodilna apostola: Petra in Janeza, da sta jim podelila zakrament svete birme. »Polagala sta roke nanje in pre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh