Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse o sladkorju

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 19. 04. 2008 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 07:09

Vse o sladkorju

Želja po sladkem nas spremlja od vsega začetka. Okus sladkega je z nami od ure, ko smo prijokali na ta svet.
Želja po sladkem nas spremlja od vsega začetka. Okus sladkega je z nami od ure, ko smo prijokali na ta svet. Prve mesece dete uživa le v sladkem mleku in želja po sladkem nas spremlja vse življenje. Kako tudi ne, telo vso energijo, ki jo prejeme, presnovi v sebi uporabno obliko, glukozo. In prav glukoza je sestavni del jedilnega sladkorja, ki ga danes postavljamo na zatožno klop.

Čemu? Ker je sladkor v obliki rafiniranega kristalnega sladkorja prazna energija. Energija, ki ne da telesu nič dolgoročnega. Nenaravna energija, ki nas celo oropa dragocenih mineralov in vitaminov.


Sladkorji so preprosti ogljikovi hidrati, ki jih skoraj vsi organizmi na Zemlji potrebujejo kot vir energije. V rastlinskih živilih, na primer pšenici, so ogljikovi hidrati zastopani kot preprosti (glukoza in fruktoza) in sestavljeni ogljikovi hidrati (škrob, vlaknine). Metabolizem vseh živali je prilagojen presnavljanju in izrabi sladk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh