Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prideš v Celje na SPS? Pridem!

Objava: 12. 04. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 07:06

Prideš v Celje na SPS? Pridem!

Letos mineva 46 let od zaključka 2. vatikanskega cerkvenega zbora. Med njegovim zasedanjem so se odprla številna vprašanja in prebudila številna pričakovanja

Letos mineva 46 let od zaključka 2. vatikanskega cerkvenega zbora. Med njegovim zasedanjem so se odprla številna vprašanja in prebudila številna pričakovanja. Nekatera so se uresničila, druga ne. Cerkev na Slovenskem je doživljala senčne in sončne strani pokoncilskega obdobja; poleg tega je v devetdesetih letih doživela še temeljite družbene spremembe.

Kot odgovor na vse našteto so se začele priprave na slovensko sinodo. Ta se je zaključila s slovesno potrditvijo Sklepnega dokumenta Plenarnega zbora Cerkve na Slovenskem »Izberi življenje« (2002).

S sinodo je Cerkev želela poglobiti svojo vero, upanje in ljubezen ter v luči živega izročila izpolniti poslanstvo v svojih skupnostih, kakor tudi v slovenski družbi in državi.

Sprejete so bile zavezujoče smernice za prihodnje pastoralno delo in konkretni sklepi. Letošnje leto je čas inventure in pogleda naprej ter načrtovanja.


Slovenski vernik v vrtincu sprememb

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh