Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje našega življenja

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 22. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2008 / 09:25

Življenje našega življenja

Postni čas se je prevesil v veliki finale našega odrešenja. Cvetna nedelja, Jezusov slovesni prihod v Jeruzalem; veliki četrtek, zadnja večerja in Jezusova oporoka; veliki petek, spominski dan Jezusovega trpljenja in smrti na križu; velika sobota, bolečina in tiha molitev ob Jezusovem grobu, nato pa velika noč in praznik Kristusovega vstajenja.

Postni čas se je prevesil v veliki finale našega odrešenja. Cvetna nedelja, Jezusov slovesni prihod v Jeruzalem; veliki četrtek, zadnja večerja in Jezusova oporoka; veliki petek, spominski dan Jezusovega trpljenja in smrti na križu; velika sobota, bolečina in tiha molitev ob Jezusovem grobu, nato pa velika noč in praznik Kristusovega vstajenja. Jezus nas skozi vrata smrti vodi v novo življenje. Če je Kalvarija prispodoba človekovega trpljenja, je prazen grob simbol novega življenja. To je sporočilo velike noči!

Praznični dnevi so priložnost, da se poglobimo v to največjo skrivnost naše vere, jo sprejmemo za svojo in po njej poskušamo oblikovati svoje življenje. Množica stvari, s katerimi se neprestano obremenjujemo, nam jemlje čas, moči in potrebno zbranost, da bi videli globlje in bolje razumeli, kaj je in kaj ni pomembno. Takšni so časi, imamo navado reči v opravičilo, čeprav čutimo, da gre za izgovor. Takšni smo postali ljudje, časi so ostali isti. Na koga ali kaj naj se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh