Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pšenični kalčki – okusni, presni, zdravi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 05. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2010 / 10:30

Pšenični kalčki – okusni, presni, zdravi

Praznična evforija je mimo, življenje se spet vrača v ustaljene tirnice, a izpolniti moramo obljubo, da bomo živeli zdravo
Praznična evforija je mimo, življenje se spet vrača v ustaljene tirnice, a izpolniti moramo obljubo, da bomo živeli zdravo. Morda ste pripravljeni na nekaj novega ali le na nekaj malce pozabljenega. Pšenični kalčki vsebujejo prav to, kar potrebujemo: polni so mineralov, vitaminov, beljakovin, encimov in hormonov. So živa in životvorna hrana in jih je enostavno pripraviti. Vse, kar potrebujemo je: trije dnevi, prgišče semen, skleda, nekaj vode in običajni sobni pogoji. Morda se bomo sprva zmrdovali, a če bomo vztrajni in zmerni, se nam bodo sladki sočni kalčki močno priljubili.

Pšenico so vzgojili iz divjih trav. Prapšenice in njene predhodnice so bile emer (dvozrnica), večzrna pira, enozrnica in pritlikava pšenica.

Najstarejša najdba pšenici podobne enozrnice je datirana 6700 let pr. Kr. Našli so jo v Anatoliji. Ko so Egipčani pred 6000 leti izumili kruh, nekatera žita, npr. oves, niso imela dovolj lepka, zato je pšenica hitro postala kraljica krušnih žit...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh