Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Eva grešnica, Adam svetnik?

Objava: 24. 02. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 10:17

Eva grešnica, Adam svetnik?

Sestra Andreja, pošiljam eno noro, ampak ampak zares pogosto vprašanje. Brez zamere. Zakaj je v današnjem času Eva grešnica (zaradi kače) v posmeh Adamu – svetniku?
»Sestra Andreja, pošiljam eno noro, ampak ampak zares pogosto vprašanje. Brez zamere. Zakaj je v današnjem času Eva grešnica (zaradi kače) v posmeh Adamu – svetniku?
Pozdrav, P.«



Draga P.,

hvala za tvoje vprašanje, o katerem sem veliko razmišljala, čeprav ne vem, ali ti bom odgovorila. Tema mi je všeč! Iz tvojega vprašanja sem potegnila dva vidika: vprašanje biblične zgodbe Adama in Eve ter vprašanje krivde. Mladovalovcem priporočam branje 1 Mz 3,1–24!

Biblična zgodba o grehu prvega človeškega para nam pripoveduje o vzorcu, po katerem se zgodijo 'naši klasični trije koraki popredmetenja': (1) »Ali je Bog RES rekel, da NE SMETA jesti z NOBENEGA drevesa?« V tem stavku je zaobseženo pranje možganov sodobne družbe v smislu: »Same prepovedi! Nič užitka! Bog vam ne privošči!« Taka podoba o Bogu je sad strategije, ki jo ubere skušnjava, ki doseže, da preusmerimo pogled od bajnega razkošja (vrt življenja) v posamezen d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh