Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družinam ob koncu leta Svetega pisma

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 29. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:52

Družinam ob koncu leta Svetega pisma

Sveto pismo ni branje za zabavo, ampak je duhovna knjiga, ki nam lahko pomaga živeti. Zato ne gre za količino prebranega.

Naravnost ganljiva besedila Svetega pisma za nedeljo Svete družine govorijo o ljubezni do staršev, o čisto konkretnih nasvetih vsem članom družine in o zgledu svete družine v skrajno težkih razmerah. Ob koncu leta Svetega pisma naj dodamo še nekaj nasvetov, kako uporabljati Sveto pismo pri družinski molitvi.

Skupna raba Svetega pisma v družini je lahko celo bolj mikavna kot zgolj osebna. Priporočam vam, da uporabite naslednji način v sedmih korakih:
Prvi korak: zavedati se Božje navzočnosti. Boga povabi družina medse. To povabilo lahko izreče glasno eden. Če želijo, pa lahko izrečejo povabilo tudi drugi. To storijo lahko tudi s pesmijo, npr. »Pridi k nam, Gospod«.

Drugi korak: brati in poslušati. Besedilo predlaga vsakokrat drug družinski član. Predlaga tako besedilo, ki je že ob pripravi njega osebno nagovorilo, mu dalo neki navdih ali pa mu je odgovorilo na kakšno vprašanje. Besedilo prebere, drugi poslušajo in sledijo na kopijah ali v lastnem izvodu Svete...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh