Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svežina in prefinjenost citronke

Za vas piše:
Manuela Avšič
Objava: 08. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:41

Svežina in prefinjenost citronke

Na prvi pogled dišavnica, ki ni nič posebnega, bi lahko rekli. Ampak samo, dokler se ne dotaknemo njenih listov in ne začutimo sveže sadne dišave, ki jo oddajajo.

Na prvi pogled dišavnica, ki ni nič posebnega, bi lahko rekli. Ampak samo, dokler se ne dotaknemo njenih listov in ne začutimo sveže sadne dišave, ki jo oddajajo.

Citronka izvira iz toplih krajev in tam uspeva kot trajnica. Ker ne prenese nižjih temperatur, jo je najbolje zgodaj jeseni prenesti v topel prostor. Pri temperaturi 15 stopinj Celzija ostane zelena vso zimo. Stebla po določenem času olesenijo in dobijo svetlo rjavo tanko skorjo. Listi so suličasti, pecljati in po površini pokriti z dlačicami, kar jim daje robat otip.

Citronka je lahko okrasna lončnica, če jo posadimo v večji lonec in jo oblikujemo v drevesce. Odgovarja ji mešanica iz šote, komposta in peska. Čez poletje je lahko na prostem, pozimi pa jo postavimo v svetel, topel prostor. Vedno skrbimo, da je zemlja ravno prav vlažna, premočno zalite rastline lahko propadejo.

Razmnožujemo jo s potaknjenci. Te režemo z matičnih rastlin, ki smo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh